HEADER_CSD_Header1500x310

Kittenbeleid

x

Kittenbeleid Ragdoll Cattery Stelladolls :

De ouderdieren worden uitvoerig getest op: HCM (DNA & echo vanaf 1 jaar), PKD (DNA & echo vanaf 1 jaar), FIV & FeLV.

De kittens mogen verhuizen binnen Nederland op de leeftijd van 13 weken, indien zij minimaal 1 kilo aan gewicht bereikt hebben en volledig gezond verklaard zijn door onze dierenarts. Zij zullen dan gechipt en gevaccineerd zijn en volgens schema ontwormd.

De meeste kittens worden geplaatst als “gezelschapsdieren”, soms zijn er ook kittens beschikbaar voor de fok. Alleen de beste kittens die daarnaast ook nog eens wat toevoegen aan de genenpool en het ras, mogen de fok in. Fokdieren worden alleen verkocht aan geregistreerde catteries. Gezelschapsdieren worden voor vertrek gecastreerd. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.

Kittens die naar het buitenland verhuizen krijgen een Rabiës enting en afhankelijk van het land waarnaar het kitten zal verhuizen, eventueel nog een andere vaccinatie en/of andere invoermaatregelen. Zij verhuizen uiteraard enkele weken later i.v.m. incubatietijd tussen de vaccinaties door, dit zal per land verschillend zijn. Tevens krijgen zij een gezondheidsverklaring van onze vaste dierenarts mee, niet ouder dan 48 uur voor vertrek.

 Bij het reserveren van een kitten wordt een aanbetaling van 250 euro gevraagd. Dit geeft zowel de koper als onze Cattery zekerheid. Mocht de koper een gereserveerd kitten annuleren, om welke reden dan ook, dan zal het aanbetaalde bedrag niet worden geretourneerd.

Wij als Cattery behouden te allen tijde het recht een reservering, te annuleren. In dit geval zal de aanbetaling worden geretourneerd.

Het kitten is, aanbetaald of niet, nog altijd ons eigendom tot wij de eigendomsoverdracht hebben ondertekend (na volledige betaling), de koopovereenkomst door beide partijen is ondertekend en het kitten is overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

Kraambezoek is mogelijk vanaf de leeftijd van 9 weken. Dit omdat kittens extra kwetsbaar zijn voor infecties door een nog niet volledig ontwikkeld immuunsysteem. Wij verwachten van u dat u op deze dag geen andere katten / cattery heeft bezocht, om het gevaar op infectie van de kittens te beperken. Kitten bezoek is altijd vrijblijvend en welkom op afspraak.

Als u een kitten heeft gereserveerd, dan sturen wij wekelijks nieuw gemaakte foto’s en /of filmpjes van uw kitten toe, zodat u de ontwikkeling kunt volgen tot de dag van de overdracht van het kitten.

• Onze kittens krijgen een stamboom, een Europees paspoort, een eigendomsbewijs en een verkoop-overeenkomst mee. Deze overeenkomst biedt bescherming voor zowel koper als verkoper.